Samen leren en ontdekken

Samen leren en ontdekken staat centraal. Voor baby’s, peuters, kleuters en de wat oudere kinderen. We creëren een omgeving waarin we kinderen van alle leeftijden stimuleren om te groeien, zowel op persoonlijk vlak als in hun begrip van de wereld om hen heen.

We hebben aandacht voor duurzaamheid en gezondheid op allerlei vlakken. Zo besteden we aandacht aan de seizoenen en de natuur. Dit begint al bij de jongste kinderen in de baby- en dreumesgroepen. We werken veel met natuurlijke materialen. In onze inrichting vind je ‘buiten’ terug door gebruik van natuurlijke, rustige kleuren, planten en houten meubels. Er is een veilige, huiselijke sfeer. Daarnaast maken we gebruik van een combinatiefunctionaris sport, die twee keer per week gym geeft aan iedere groep. We bieden verschillende naschoolse sportactiviteiten aan en er zijn iedere vakantie sporttoernooien.

Ontwikkeling centraal
Wij doen het voor. Dan doen we het samen. En dan kan het kind het alleen. Want bij ons staat het kind en zijn of haar ontwikkeling centraal. En dus geven we daar veel ruimte aan. Op school geven we in de middag NKC/Jeelo, een methode voor wereldoriëntatie. We werken samen met kunstenaars, besteden veel aandacht aan cultuur en bieden beeldende vorming aan onder begeleiding van een cultuurcoach.
 
Op de kinderopvang behandelen we verschillende thema’s en gaan we zo mee in de belevingswereld van de kinderen. De startblokkenmethodiek biedt richtlijnen voor deze thema's, maar we geven de kinderen ook de ruimte om hier zelf invulling aan te geven. Zo stimuleren we hun verwondering, prikkelen we de fantasie en stemmen we de activiteiten af op hun interesses en niveaus.

Lekker en gezond
Nergens kunnen kinderen hun fantasie beter kwijt dan in de natuur. Daarom gaan we veel naar buiten. De kinderen hebben veel speelruimte in onze eigen grote ontdekkingstuin waar ze kunnen rennen, fietsen, klimmen, verstoppen en met zand en water spelen. Ook als het regent. In de tuin staan moestuinbakken die we samen met de kinderen verzorgen. We spelen met takken en bladeren, maar wel als ze al op de grond liggen. Zo leren we de kinderen respectvol om te gaan met de natuur. Onze basisschool heeft een mooie groene speelplaats, waar de kinderen naar hartenlust kunnen spelen.

We eten niet alleen lekker, maar ook gezond. Daarom kiezen we voor zoveel mogelijk biologische en volkoren producten. Op het kinderdagverblijf is er iedere dag een gevarieerde fruithap, een verantwoorde lunch en gezonde tussendoortjes. We drinken alleen (fruit)water, thee en melk. En met verjaardagen vragen we aan ouders om een kleine gezonde traktatie mee te nemen. Op school is er enkele dagen per week schoolfruit beschikbaar.