Gezonde kinderopvang

Voldoende en spelenderwijs bewegen is belangrijk voor de ontwikkeling van jonge kinderen. Op jonge leeftijd gezond gedrag aanleren is makkelijker dan op latere leeftijd ongezonde gewoontes afleren. Beweging maakt daarom deel uit van het dagprogramma. Je kunt hierbij denken aan activiteiten zoals samen de tafel dekken, speelgoed opruimen en buitenspelen. Daarnaast vinden we autonomie belangrijk en leren we kinderen zelf keuzes te maken, zodat ze vrijheid ervaren en zien en voelen wat de consequenties zijn. Daar leren ze van! 

Gezonde coach 
Op onze kinderopvang hebben we dan ook gezonde coaches. Deze pedagogisch professionals hebben een training gevolgd 'Coach Gezonde Kinderopvang' en zorgen voor een gezonde, actieve en veilige omgeving voor kinderen. Het doel van de opleiding is ‘train-de-trainer’. Dit betekent dat diegene die de opleiding hebben gevolgd daarna hun eigen team trainen. Zo werken we aan een gezonde toekomst voor kinderen.

Naar buiten!
Binnen én buiten bieden wij kinderen een veilige omgeving én lekker veel ruimte om te spelen. We gaan graag zo veel mogelijk naar buiten met de kinderen; jong en oud. Het is heerlijk in onze natuurlijke buitenomgeving. We hebben een grote, groene tuin waar voor kinderen van alles te ontdekken en beleven valt. Er is volop ruimte om te rennen, fietsen, klimmen, verstoppen en met zand en water te spelen. Daarnaast hebben we een speciale ontdektuin ingericht voor baby's. In dit afgesloten deel van de tuin kunnen baby’s rustig ontdekken en spelen, zonder dat de oudere kinderen om hen heen razen. In de baby-ontdektuin staan ook onze buiten bedjes, baby’s kunnen bij ons heerlijk buiten slapen, uit de zon en de wind. Natuurlijk hoeft dat niet, ook binnen zijn wij uiteraard van alle (slaap)gemakken voorzien.

De BSO en basisschool Oculus delen een groene tuin. Vol struiken, paadjes en verstopplekjes. Maar ook een blote voetenpad met verschillende structuren, speeltoestellen om te klimmen en een vlak stuk voor balspellen. 

Gezond eten en drinken
Met de kinderen eten we niet alleen lekker, maar ook gezond. Daarom kiezen we zoveel mogelijk voor biologische en volkoren producten en drinken we thee en water. Zo zorgen we elke dag voor een gevarieerde fruithap, een verantwoorde lunch en een gezond tussendoortje. En natuurlijk eten we veel verse groenten en fruit, bij voorkeur uit eigen moestuin.