Kinderdagverblijf

Kinderdagverblijf Oculus is onderdeel van Kindercampus Oculus, een sfeervolle en persoonlijke kindercampus nabij het stadscentrum van Tilburg, in de gezellige wijk Loven-Besterd. Kinderen van 0 tot 4 jaar zijn welkom op ons kinderdagverblijf. 

Ons kinderdagverblijf:
  • Is een van de oudste en meest ervaren kinderopvanglocaties van Tilburg.
  • Heeft alle aandacht voor jouw kind.
  • Biedt veel speelruimte én een avontuurlijke ontdektuin.
  • Vindt verantwoorde voeding belangrijk.
  • Is VVE gecertificeerd met de methode Startblokken

Leren van elkaar
Bij een kinderdagopvang maken kinderen kennis met alledaagse gebeurtenissen; met de vaste structuur van een dag, met seizoenen, met feestelijkheden en met emoties zoals blijheid, boosheid en verdriet. Kinderen leren veel van elkaar. Dat vinden wij ook een grote meerwaarde van een kinderdagverblijf. Bij Oculus letten we erop dat kinderen goed met elkaar leren omgaan en ook voor zichzelf kunnen opkomen. Daarnaast dagen onze professionals de kinderen spelenderwijs uit om persoonlijke, emotionele en creatieve vaardigheden te ontwikkelen, op eigen tempo. De ontwikkeling van ieder kind volgen we met observatie-volg-methode KIJK.

Naar buiten!
Binnen én buiten bieden wij kinderen een veilige omgeving én lekker veel ruimte om te spelen. We gaan graag zo veel mogelijk naar buiten met de kinderen; jong en oud. Het is heerlijk toeven in onze natuurlijke buitenomgeving. We hebben een grote, groene tuin waar voor kinderen van alles te ontdekken en beleven valt. Er is volop ruimte om te rennen, fietsen, klimmen, verstoppen en met zand en water te spelen. Daarnaast hebben we een speciale ontdektuin ingericht voor baby's. In dit afgesloten deel van de tuin kunnen baby’s rustig ontdekken en spelen, zonder dat de oudere kinderen om hen heen razen. In de baby-ontdektuin staan ook onze buiten bedjes, baby’s kunnen bij ons heerlijk buiten slapen, uit de zon en de wind. Natuurlijk hoeft dat niet, ook binnen zijn wij uiteraard van alle (slaap)gemakken voorzien.

Gezond eten en drinken
Met de kinderen eten we niet alleen lekker, maar ook gezond. Daarom kiezen we zoveel mogelijk voor biologische en volkoren producten. Zo zorgen we elke dag voor een gevarieerde fruithap, een verantwoorde lunch en een gezond tussendoortje. 

Kinderstad 
Kinderopvang Oculus is aangesloten bij Kinderstad. Wij zijn ervan overtuigd dat je een kind, kind moet laten zijn. Kinderopvang Oculus zorgt voor een veilige en vertrouwde omgeving, waar kinderen volop de gelegenheid krijgen om plezier te maken. Want plezier is een mooie basis om te leren. Kinderen gaan zelf de wereld ontdekken, op hun eigen tempo. We hechten daarbij veel waarde aan mens, dier en natuur. Onze pedagogisch professionals zorgen voor de juiste begeleiding.

Van harte welkom
Je bent, samen met je kind, van harte welkom voor een rondleiding op onze locatie. Wil je graag een rondleiding of je kind aanmelden? Klik dan hier. Ben je benieuwd naar de kosten? Gebruik de rekentool

Neem gerust een kijkje in ons mooie gebouw, klik op de foto hieronder.