Peuteropvang

Peuteropvang Oculus is onderdeel van Kindercampus Oculus, een sfeervolle en persoonlijke kindercampus nabij het stadscentrum van Tilburg, in de gezellige wijk Loven-Besterd. Kinderen van 2 en 3 jaar zijn welkom. Op de Oculus-campus komen kinderen van alle leeftijden samen om te spelen en te leren.

Onze peuteropvang:
  • Heeft alle aandacht voor jouw kind
  • Bevindt zich op een gezellige locatie in het centrum van Tilburg
  • Werkt kind volgend, volgens VVE-programma Startblokken
  • Biedt veel speelruimte én een avontuurlijke ontdektuin
  • Vindt verantwoorde voeding belangrij
Van peuterspeelzaal naar peuteropvang
Voorheen bracht je je kind van 2 of 3 jaar naar de peuterspeelzaal, om zich voor te bereiden op het ritme van een schooldag en om leeftijdsgenootjes te leren kennen. Sinds 1 januari 2018 is de peuterspeelzaal gestopt en vervangen door peuteropvang. Het is dé manier om jouw peuter alvast te laten wennen aan het ‘weg van thuis zijn’ en aan de structuur van de basisschool. Bij Oculus kunnen kinderen twee dagdelen in de week terecht voor peuteropvang. Benieuwd naar de kosten? Klik hier

Met thema’s werken
Samen met de peuters van kinderdagverblijf Oculus vormen zij één groep; alle peuters volgen bij ons namelijk hetzelfde programma: Startblokken, van VVE. Wij werken kind volgend; door verschillende thema’s te behandelen, gaan we in op de belevingswereld van een kind. Deze methode voor voorschoolse educatie biedt kinderen de handvatten van verschillende thema’s, maar ook de ruimte om zelf invulling te geven aan het thema. Op die manier stimuleren we verwondering, prikkelen we de fantasie én kunnen we bovendien de verschillende activiteiten perfect laten aansluiten op interesses en niveaus van de kinderen in de groep. We bieden onderwerpen en bezigheden op maat.

Prikkelende activiteiten 
Binnen zo’n thema kunnen we écht de diepte in. Zo hebben we tijdens het thema 'dieren' een keer het hele proces van vlinder naar rups gevolgd in een vlinderbak. Er werd niet alleen gekeken. Dagelijks organiseerden we een aanvullende activiteit: samen boekjes lezen, liedjes zingen, de bak mee verschonen en natuurlijk de vlinders vrijlaten. Zo ontdekken we samen creatief en spelenderwijs de werking van de natuur en de wereld om ons heen.

Het voordeel van de campus
De peuters van de peuteropvang en de kleuters van de basisschool op de campus komen iedere week, twee keer een half uurtje bij elkaar, om samen leuke activiteiten te doen. Dit noemen we peuter-kleuter ontmoetingen. Zo maken de oudste peuters spelenderwijs alvast kennis met de wereld van de onderbouw van de basisschool. Onze professionals werken hecht samen; hierdoor vervagen de grenzen tussen kinderopvang en het basisonderwijs. Kinderen van verschillende leeftijden leren elkaar kennen, omdat we buitenruimte delen én samen activiteiten beleven. Denk bijvoorbeeld aan de feestdagen en het Oculus zomerfeest.

Meer weten over peuteropvang bij Oculus? Neem contact op via ons contactformulier of klik hier. Je bent van harte welkom voor een kennismaking en rondleiding op onze campus.