Buitenschoolse opvang

Buitenschoolse opvang Oculus is onderdeel van Kindercampus Oculus, een sfeervolle en persoonlijke kindercampus nabij het stadscentrum van Tilburg, in de gezellige wijk Loven-Besterd. Kinderen vanaf 4 jaar zijn voor en na school welkom op onze BSO. Op de Oculus-campus komen kinderen van alle leeftijden samen om te spelen en te leren.

Onze BSO:
  • Is een van de oudste en meest ervaren BSO-locaties van Tilburg
  • Heeft alle aandacht voor jouw kind
  • Biedt een uitdagende, natuurlijke buitenruimte
  • Vindt verantwoorde voeding belangrijk
  • Oculus; oog voor ieder kind!

Na schooltijd ontvangen onze pedagogisch professionals de kinderen (4-13 jaar) met open armen. Er heerst bij ons een veilige, huiselijke sfeer. De kinderen kunnen hun verhaal kwijt over de dag en krijgen fruit en wat te drinken. Vervolgens mogen ze zelf kiezen wat ze gaan doen. We stimuleren het maken van eigen keuzes en organiseren ook iedere dag leuke activiteiten.

Samen leuke dingen doen
De activiteitenplanning maken we samen met de kinderen. Binnen de kindercampus maken we gebruik van elkaars faciliteiten; dat maakt heel diverse activiteiten mogelijk. Buiten spelen en ontdekken. Spelletjes doen. Sporten of dansen in de gymzaal. Toneelspelen op het podium in de aula. Koken of bakken in onze gezellige woonkeuken, en dan natuurlijk samen genieten van onze versgebakken lekkernijen! Tijdens schoolvakanties bieden we een gevarieerd programma, dan maken we ook regelmatig samen leuke uitstapjes.

Naar buiten!
De natuur heeft een belangrijke plaats op onze kindercampus. De BSO en basisschool Oculus delen een groene tuin. Vol struiken, paadjes en verstop plekjes. Een blote voetenpad met verschillende structuren. Speeltoestellen om te klimmen. Een vlak stuk voor balspellen. Kortom: veel mogelijkheden om te spelen en te ontdekken.

Voor de oudere kinderen – vanaf 7 jaar – mag de wereld wel wat groter zijn, daarom gebruiken we ook het groene en levendige St. Willebrordplein. Dat geeft de kinderen méér ruimte en ons de gelegenheid om meer te spreiden.

Deskundige begeleiding 
Onze gediplomeerde pedagogisch professionals begeleiden jouw kind. Zij zorgen voor een goede sfeer op de BSO. Al onze begeleiders hebben hun eigen interesses en aandachtspunten, zij laten op een creatieve manier de kinderen verschillende dingen beleven. We zoeken naar afwisselende bezigheden, die passen bij de kinderen. We willen een verrijkende aanvulling zijn op de thuisbasis. Als er iets is kunnen kinderen altijd bij ons terecht. Wij gaan op een respectvolle manier met ze kinderen om, en leren ze om ook zo met ons én elkaar om te gaan. Voor ouders staat onze deur altijd open. Wij maken graag een praatje, om ook te weten wat er speelt buiten de BSO. 

Van harte welkom
Je bent, samen met je kind, van harte welkom voor een rondleiding op onze locatie. Wil je graag een rondleiding of je kind aanmelden? Klik dan hier